részmunkaidős állás

Részmunkaidős állás

részmunkaidős állás

Részmunka-idős állás

 

Szeretnél dolgozni, de nem tudsz teljes munkaidőben munkát vállalni? Van számodra egy szuper lehetőségünk:  keress részmunkaidős állást!

A részmunkaidős állás nagyszerű lehetőség lehet azoknak, akik valamilyen okból kifolyólag nem tudnak teljes munkaidőt elvállalni, ezért csak a részmunkaidős állásokban látják a megoldást. Azoknak is tökéletes alternatívát jelent, akik úgy gondolják, hogy a jelenlegi munkájuk mellett képesek lennének még plusz munkát vállalni, kiegészítve ezzel a keresetüket.

Nagyon sok cég és vállalat keres olyan munkavállalókat, akiket részmunkaidőben tud alkalmazni már megévő, de betöltetlen pozíciókban. A részmunkaidő minden esetben azt jelenti, hogy a munkavállaló a teljes munkaidőnek (8 óra) csak egy részét tölti ki. A minimum mértéke nincs meghatározva, így akár napi fél órában is lehet részmunkaidős állást vállalni.

A részmunkaidőre vonatkozó pontos szabályokat szint a Munka Törvénykönyvének alapszabályában rögzítették, így ugyanúgy védve vagy és vannak jogaid, nem csak kötelezettségeid a munkáltatóddal szemben, mintha teljes munkaidőben dolgoznál. A szabályzat kimondja például, hogy a részmunkaidőben állást vállalt személy nem zárható ki semmilyen juttatásból, amiben a többi munkavállaló is részesülhet a munkáltatónál.

Mindenféleképpen érdemes részmunkaidőben is gondolkodnod, ha nem kifejezetten olyan munkát keresel, ahol a 8 órás munkaidőt szeretnéd kitölteni valamilyen okból kifolyólag. Ami fontos, hogy korrekt és megbízható munkáltatót keress, aki ugyanolyan teljes értékű munkavállalóként kezel majd, mint a teljes munkaidős kollégáidat. 

Ha felkészülten lépnél át a következő munkádba.

Sőt, ha mersz változtatni, és nem csak egy következő melót szeretnél, hanem az ÁLOM.MUNKÁT, biztosan itt a helyed nálunk!

Related Post