vendéglátós munka

Vendéglátós munka

vendéglátós munka

Vendéglátós munka

 

A vendéglátós munka korántsem alkalmas mindenkinek. Óriási károkat tud okozni az üzletnek egy olyan munkavállaló, aki türelmetlen, goromba esetleg lekezelő a vendégekkel.

Az igazán jó vendéglátóhelyek nem csak ételt és italt kínálnak, hanem élményt, esetleg etikettet is. Talán ismerős lehet a saját preferenciánkból is, hogy sokszor inkább választjuk azokat a helyeket, amik hangulatosak, mint azokat, ahol az étlap végtelenül hosszú. A vendéglátós munka egy része, hogy ezt a hangulatot biztosítani tudják a betérő vendégeknek.

A vendéglátás és az idegenforgalom a COVID-19 alatt eléggé megszenvedte mind a karantént, mind az azt követő korlátozásokat. Viszont azokat a helyeket, ahol színvonalas kiszolgálást és alkalmazkodásra képes alkalmazottakat megtartották a közhangulat ellenére is, ugyanúgy látogatják a vendégek. A turizmus jelenleg csak akkor tud érvényesülni, ha proaktívan és roppant vendégcentrikusan várja a kikapcsolódásra vágyókat. 

A vendéglátóhelyek legfontosabb feladatai a következőek:
  • étel és ital felszolgálása,
  • ételek és italok elkészítése,
  • a megfelelő körülmények biztosítása a vendéglátáshoz,
  • néhány esetben a szórakoztatásért is a venédglő által alkalmazott vendéglátós a felelős. 

A vendéglátós munka hosszú műszakokkal, sokszor tiszteletlen vagy kifejezetten bunkó emberekkel jár. A hosszú munkaórák mellé gyakran kiszámíthatatlan a forgalom és az adott nap feladatai is. Ennek ellenére mégis sokan keresnek ebben a szakmában szerencsét, ugyanis a fizetés minden esetben tükrözi az imént felsorolt viszontagságok kompenzálását is.

Ha felkészülten lépnél át a következő munkádba.

Sőt, ha mersz változtatni, és nem csak egy következő melót szeretnél, hanem az ÁLOM.MUNKÁT, biztosan itt a helyed nálunk!

Related Post