otthoni munka

Otthoni munka

otthoni munka

Otthoni munka

 

Az utóbbi években az otthoni munka nagyon vonzó lehetőséggé vált a magyar munkaerő piacon. Az utazással járó időkiesést, a sokszor rugalmatlan munkaidőt és a magánélet elhanyagolását mind kiküszöbölheted otthoni munkával.

Hagyományosan főleg a lakásukhoz kötött nők részére ajánlották fel a lehetőséget, főként a fiatal kismamáknak, akik nem akarták abbahagyni a munkát, és a pozíciójuk engedte ennek a lehetőségét. Régebben a “home office” ritka kiváltság volt, azonban ez az utóbbi években elkezdett Magyarországon is pozitív irányba változni a gyakoriságát tekintve.

Napjainkban az internet széles körű elterjedésének köszönhetően egyre több munkavállaló vált otthoni munkavégzésre. Általános tendencia, hogy főleg a vállalkozók esetében van hagyománya Magyarországon az otthoni munkának, és ennek a mintájára is vette kézbe egyre több vállalkozó kedvű fiatal a munkáltatásának a körülményeit. Viszont általános tendencia, hogy a multik, nagyobb cégek, és úgy egyáltalán a magyar munkaszféra egyelőre nem túl nyitott az otthoni munkára.

Ennek egész egyszerű a magyarázata. Erre a bizalmi kapcsolatra a magyarországi cégek egy alkalmazott esetében nem állnak még készen, hiszen a működési elvük, legyen az multinacionális, vagy kizárólag magyar gyökerekkel rendelkező vezetés, teljes mértékben a személyes kontaktusra és munkaidőben folyamatosan kereshető (további feladatokkal terhelhető) munkavállalókhoz van szokva.

A vállalkozók, vagy legalábbis valamilyen módon cégekhez bedolgozó személyek otthoni munkája sokkal egyszerűbben megoldott, hiszen a cégeknek nem kell felelősséget vállalnia egy „vadhajtásért”, akit nem tudnak közvetlenül leellenőrizni a céges protokoll alatt.

Ami mindenféleképpen fontos információ még az otthoni munkáról, hogy nem mindenkinek való. A saját lakásodból, hacsak nincs kialakítva egy saját kizárólag dolgozásra kialakított sarok, nagyon nehéz olyan produktívnak lennie a legtöbb embernek, mint a formális munkahelyi környezetében.

A pro és kontra érvek általában egálban vannak az otthoni munkavégzés esetében, ténylegesen csak az egyén habitusa és igényei döntenek, hogy kényelmes és hosszútávon végezhető munkavállalási formává válik-e az esetünkben.

Ha felkészülten lépnél át a következő munkádba.

Sőt, ha mersz változtatni, és nem csak egy következő melót szeretnél, hanem az ÁLOM.MUNKÁT, biztosan itt a helyed nálunk!

Related Post