szakács állás

Szakács állás

szakács állás

Szakács állás

 

A szakács szakma az egyik legbizalmasabb állás, hiszen nem sok olyan dolgot tudunk felsorolni, ami fontosabb lenne annál, minthogy mit eszünk meg. Használd ki a lehetőségeid, és vállalj olyan szakács munkát, ahol nem kell kompromisszumot kötnöd a szaktudásodért cserébe!

A szakácsokat szakiskolai keretek között képezik és általában több hónapos szakmai gyakorlatot is letöltenek, mire az oklevelükhöz jutnak. Van ahol alapfeltétel, hogy fel tudd mutatni ezt a bizonyítványt, kisebb vendéglátó egységek azonban eleinte megelégszenek a lelkesedéssel és a pontos munkavégzéssel. Általában ezeken a helyeken van már egy gyakorlott szakács, aki megtaníthat a fogásokra.

A szakács állások, azon lehetőségek közé tartozik, amiket egyre inkább megfizetnek Magyarországon is, hiszen nagyon sok szakács és pincér került külföldre. Ennek hatására kezd hiányszakmává válni, tehát itthon is megemelték a szakácsok fizetését. Viszont azoknak is elgondolkodtató alternatíva lehet, akik kipróbálnák magukat külföldön, hiszen attól függetlenül, hogy az itthoni munkaerőpiac próbál felzárkózni a nyugati országokéhoz, külföldön még mindig várják a munkaerőt.

És hogy hol helyezkedhet el egy szakács?

Szállodákban, éttermekben, büfékben, kis gyorséttermekben, de ne felejtsük, hogy szakácsok főznek iskoláknak, intézményeknek és idősotthonoknak is. Ezeken a munkahelyeken általában kiszámíthatóbb is a munkarend.

Az állást hirdetők általában elvárják, a rugalmasságot, terhelhetőséget, a józan életmódot, a megbízhatóságról nem is beszélve, hiszen mint már említettük egy igen bizalmi feladatot tölt be a szakács!

Ha felkészülten lépnél át a következő munkádba.

Sőt, ha mersz változtatni, és nem csak egy következő melót szeretnél, hanem az ÁLOM.MUNKÁT, biztosan itt a helyed nálunk!

Related Post