ápoló állás

Ápoló állás

ápoló állás

Ápoló állás

 

Teljesen mindegy, hogy kórházi ápoló állás vagy pedig egyéni beteggondozói feladatokat ellátó ápoló állás elvállalásán gondolkodik – ápolónak lenni hivatás, nem csak munka. 

Ápolóként dolgozni minden esetben bizalmi pozíció is, nem csak egy egyszerű munka. Mindenki az ápolótól várja a segítséget és törődést, főleg egy olyan beteg, aki kifejezetten kiszolgáltatott helyzetben van – például nem tud mozogni valamilyen beavatkozás után. Az ápoló állás betöltéséhez így nem csak szakirányú végzettségre és teherbírásra van szükség. Az empátia, a türelem, a kedvesség és az erős lelkivilág mindig szükséges ahhoz, hogy valaki jól teljesítsen hosszútávon ezen a pályán. 

Egy ápoló nem csak a betegeket gondozza – az osztályon orvosok bizalmasai, akik sok esetben jobban viseli a betegek között az orvos utasításait, mint a vizit alkalmával maga az ovos. Ezenfelül orvosi vizsgálatokat végez el, vagy segédkezik benne, majd segít és előre is e mindig az orvos jobb keze, és adnak a véleményére. Vizsgálatokat végez, diagnosztikai és kezelési eljárásokat készít elő és segíti ezeknek lefolyását.

A hosszú műszak, túlstresszelt kollégák és rosszul felszerelt kórházak ellenére is van szép oldala az ápoló állás elvállalásának. A betegek hálája és a szép pillanatok ezer megterhelő éjszakai műszakkal is képesek felérni. 

Ha felkészülten lépnél át a következő munkádba.

Sőt, ha mersz változtatni, és nem csak egy következő melót szeretnél, hanem az ÁLOM.MUNKÁT, biztosan itt a helyed nálunk!

Related Post