pultos állás

Pultos állás

pultos állás

Pultos állás

 

A vendéglátási szektorban a pultos állás egy folyamatosan nyitott pozíció, hiszen egymegbízható bartender az egyik legnagyobb bevételi forrás az egység életében.

A vendéglátási szférába tartozó munkaköröket tradicionálisan olyan személyek keresik, akiknek nem probléma a nagyon változékony beosztás, a sávos munkaidő és az emberekkel való folyamatos kapcsolattatás. Általában türelmes, nagy stressztűrő képességű emberek, akik könnyen alkalmazkodnak a változékony körülményekhez. 

Napjainkban nagy hangsúlyt fektetnek már az idegen nyelv ismeretére is, sokkal több vendéglátó egység koncentrál a külföldi vendégek valóban minőségi kiszolgálására, mint 5-10 évvel ezelőtt. Ez nem jelenti azt, hogy csak akkor tudsz érvényesülni egy pultos állásban, ha legalább szakmai, de inkább felsőfokú angol nyelvtudással rendelkezel, de a társalgási szintű idegen nyelv tudása már elengedhetetlen. Ennek nagy előnye, hogy az újvonalas kávézók, éttermek, gyorséttermek különböző helyi rendezvényeken, fesztiválokon is bevethetik a talpraesett kollégákat mozgó ellátással nagyobb bevétel és jó hír reményében.

Valljuk be őszintén, az alábbi két bekezdésben felsorolt jellemzőktől a legtöbb ember azért nem kezd el ujjongani örömében, hosszú, kiszámíthatatlan munkanapok, bunkó, esetleg kifejezetten sértő vendégek tömkelege, de mindig a vásárlónak van igaza… miért választják akkor mégis sokan ezt a szakmát?

A vendéglátói szféra szinte minden állása, szakács, pincér, recepciós, pultos stb. kifejezetten jól keres. Pontosabban, a rengeteg ledolgozott munkaórájukat megfizetik, ezért nem ritka, hogy a magyar átlagbér kétszeresét is zsebre tehetik a hónap végére. Ha jól menő, népszerű vendéglátó egységben sikerül elhelyezkedni pultosként vagy pincérként, plusz juttatásként a borravalót általában megtarthatják, ami szintén ösztönző a minőségi munkavégzésre. 

Összességében elmondható, hogy ha bárki pultos állásra való jelentkezést fontolgatja, érdemes tisztában lennie a pozitív és negatív oldalával is a lehetőségnek. A hosszú, sokszor nem csak időszakosan megterhelő munkanapokat és a vendégek szeszélyeit kárpótolhatja a korrekt, sok esetben valóban kiemelt bérezés és a rugalmasan variálható beosztás.

Ha felkészülten lépnél át a következő munkádba.

Sőt, ha mersz változtatni, és nem csak egy következő melót szeretnél, hanem az ÁLOM.MUNKÁT, biztosan itt a helyed nálunk!

Related Post