szobalány állás

Szobalány állás

szobalány állás

Szobalány állás

 

A rendszerváltás óta rengeteg szálloda épül Magyarországon, ezzel új munkahelyeket teremtve. Az hely méretétől függően változik a személyzet száma, de a szobalány állás mindig nyitott pozíció ezeken a helyeken.

A szállodák célja mindig a legnagyobb kényelemre való törekedés, hiszen szállodába kikapcsolódni és pihenni járnak az emberek. Ezt az igényt minden erővel ki kell elégítenie a szóban forgó szállónak, vagy szállodának, aminek egyik fontos pontja az állandó tisztaság. 

Mivel a szobalány állás rengeteg sztereotípia elszenvedője, így folytonos kereslet tárgyát képezi. Az amerikai filmekben látott portörlő toll és fodros egyenruha helyett a valóság kemény fizikai munka. A pontos, precíz és gyors munkát a szállodavezetők minden helyen megkövetelik, ráadásul a szobalány külsejének is folyamatosan olyan frissnek kell lennie, mint az épp kitakarított helyiségnek. 

Hogy pontosan mit csinál egy szobalány?
  • teljes körű ismeretet szerez arról a területről, ahol takarítani fog

  • hulladékgyűjtőket ürít, majd tiszta tasakot rak a már kitakarított szemetes kosárba

  • a takarításhoz szükséges gépeket kezeli, üzemelteti (porszívó, mosógép, szárító, surolóautomata)

  • súrol és vízkőt távolít el

  • üvegfelületeket tisztít

  • szellőztet, illatosít

  • takarítást követően csúszásmentessé teszi az adott területet.

Ugyan szólnak városi legendák több ezer dolláros talált borítékról, amit aztán megtarthatott a szobalány, de a realitások talaján maradva a bérezést illetően sem elkeserítő a helyzet. Mivel nagy a fluktuláció ezekben a pozíciókban, a béreket egyre inkább kénytelenek emelni a munkáltatók. A munkaruha mellett biztosítanak általában meleg étkeztetést és korlátlan káve, tea fogyasztást is. 

Ha felkészülten lépnél át a következő munkádba.

Sőt, ha mersz változtatni, és nem csak egy következő melót szeretnél, hanem az ÁLOM.MUNKÁT, biztosan itt a helyed nálunk!

Related Post