diákmunka

Diákmunka

diákmunka

Diákmunka

 

Diák vagy és úgy érzed, hogy szeretnél pénzt keresni? A diákmunka nagyszerű lehetőség azoknak, akik úgy érzik, hogy a céljaik eléréséhez szükségük van pénzre és az általa nyert tapasztalatra is!

Manapság már nem csak a szórólapozás vagy a takarítás maradt a diákmunkát vállaló fiatalok részére, számos multinacionális cég vár diákmunkásokat. Ezekre a karrier programokra általában nem sajnálnak rengeteg pénzt is fordítani, hiszen így ki tudják termelni maguknak a jövő munkavállalóinak generációját házon belül. Lényegében a legtöbb cég karrierben gondolkozik, tehát az a céljuk, hogy a dolgozóik szinteket léphessenek, és hosszútávon náluk dolgozzanak a ranglétra fokain. 

Nem mindenki ugyanazért vállal diákmunkát. Lehet gyűjtesz valamire, a tandíjadat szeretnéd belőle finanszírozni hitel helyett, a mindennapi megélhetésed miatt muszáj munkád vállalnod, szakmai tapasztalatot szeretnél szerezni egy neked tetsző cégnél vagy szakmában – az okok sora szinte végtelen. Egy valami közös bennük, a diákmunkával szerzett tapasztalatok egy életre meghatározhatják a munkához való viszonyodat, emiatt fontos, hogy körültekintően és alaposan válassz magadnak munkáltatót már az első perctől fogva. 

Ha diákmunkát keresel, akkor a következő szempontokat tartsd szem előtt:
  • az első és legfontosabb, hogy olyan környezetben dolgozz, ahol hosszútávon is jól érzed, magad, jó a társaság és jók a körülmények. Egy része ennek valóban csak bizonyos eltelt idő után derül ki, de ha már a munkanapodon kellemetlennek érzed a légkört, vagy feszengsz a már ott dolgozó csapat miatt, az nem a te helyed

  • mindig tisztázd munkaadóddal – akár diákszövetkezeten keresztül is a bérezést, hogy ne legyen belőle félreértés

  • jól nézz körül, hiszen rengeteg lehetőséged van! Ha módodban áll, akkor igyekezz olyan munkát választani, amiből szakmailag és emberileg is tudsz profitálni. 

Ha felkészülten lépnél át a következő munkádba.

Sőt, ha mersz változtatni, és nem csak egy következő melót szeretnél, hanem az ÁLOM.MUNKÁT, biztosan itt a helyed nálunk!

Related Post