recepciós állás

Recepciós állás

recepciós állás

Recepciós állás

 

Egy cégen belül recepciós állás napjainkban már garantáltan legalább egy idegen nyelv társalgási szintű ismeretét jelenti, ezen felül pedig rengeteg más munkakört, amire elsőre nem is gondolna egy laikus jelentkező.

Nagy előnye a recepciós állásoknak, hogy általában szakmai tapasztalat nélkül is nyugodtan betölthető. Ebben a munkakörben nem az számít, hogy hány éve csinálja valaki megfelelő precizitással és hány különböző cég logója előtt ült már az íróasztal mögött, hanem, mint személy mennyire illik bele a cég kultúrájába.

Mennyire hitelesen tudja képviselni a cégben fontos értékeket?
Milyen első benyomást tesz a céget akár személyesen, akár elektronikusan felkeresőkre?
Valóban zsigerből jön a jó kisugárzása, tehát még a legnehezebb napokon is számíthatunk rá, mint első frontvonal a cég életében?

Ezek mind olyan dolgok, amiket tanulni nem, vagy csak nagyon korlátozottan lehetséges megtanulni. Ha ezekben a pontoknak magabiztosnak érzi magát az illető, szinte biztos, hogy nagy előnnyel indul a recepciós állásokra jelentkezés során.

A tanulható készségek közül, ami viszont fontos, hogy meglegyen, vagy tanulási hajlandóság legyen bennünk irántuk: idegen nyelv tudása (még egy szoláriumba, vagy kozmetikába is bármikor
betévedhet külföldi vendég!), gyors és határozott döntések hozatala önállóan, rangsorolás képessége és ami talán a legfontosabb a vezetőségnek, a diszkréció. Ebben a pozícióban rengeteg olyan információt kezelhetünk különböző társosztályoktól, vagy akár céges partnerektől, amit nem lenne jó döntés bárkinek kifecsegni.

Ezzel együtt azt is érdemes megfontolni a recepciós állásra jelentkezőknek, hogy egy igazán jó recepciós napjainkban már konkrét feladatköröket vesz át más osztályoktól (irodavezetés, épület fenntartás, ügyfélszolgálat stb.), emiatt a rugalmas és nyitott hozzáállásra mindenféleképpen szükség lesz a megkapó személyiségen túl.

Ha felkészülten lépnél át a következő munkádba.

Sőt, ha mersz változtatni, és nem csak egy következő melót szeretnél, hanem az ÁLOM.MUNKÁT, biztosan itt a helyed nálunk!

Related Post