most akkor álláskereső vagyok?
Állást keresek álláskereső kisokos,állástkeresek.com Most akkor álláskereső vagyok?

Most akkor álláskereső vagyok?

most akkor álláskereső vagyok?

Most akkor álláskereső vagyok?

 

Az álláskereső, mint fogalom minden igazgatási szférában mást jelent.

 

Az állami igazgatás akkor ismer el álláskeresőként, ha regisztrál az illető az illetékes munkaügyi hivatal adatbázisába, és munkába állási hajlandóságot mutat. A cégeknél, versenyszférában aktív és passzív álláskeresőket különböztetnek meg, akik miatt folyamatosan statisztikákat készítenek, hogyan lehetne mindkét számot lecsökkenteni a saját házuk táján, a jelentkezőiknél pedig emelni az aktív csoportba tartozók számát. A szolgáltatási szektorban az számít álláskeresőnek, aki regisztrál vagy belép valamilyen álláskeresési szolgáltatás szolgáltatójához, és várja, hogy elcsíphessen valami jó ajánlatot kisebb vagy nagyobb sikerrel.

A hétköznapi ember részére tulajdonképpen azt az állapotot jelöli, amikor munkát szeretne váltani. Lehet ezt egy meglévő munkából tennie, munkanélküli státuszban, de akár pályakezdőként is – ilyenkor lényegében az oktatást váltja fel egy másik foglalkoztatási forma.

A szolgáltatási piac egyre nagyobb szeletét sajátítja ki magának az álláskeresők segítésével vagy versenyképesebbé tételével foglalkozó cégek, vállalkozók, vagy akár teljes brandek tevékenysége.

Az életünk során legalább egyszer mindannyian álláskeresők vagyunk, amikor a legfőbb célunk, hogy találjunk egy olyan munkahelyet, ahol hosszútávon (mindenkinek mást jelent ez az időintervallum, neked fél év vagy huszonöt év?) az alkalmazója mellett elkötelezi magát az adott munkakörben. Emiatt is fontos, hogy minél nagyobb tájékozottsággal és felkészüléssel lépjünk be az álláskeresői státuszunkba, így elkerülhetjük, hogy beleragadjunk, vagy pedig gyakran visszatérjünk hozzá.

Ha felkészülten lépnél át a következő munkádba.

Sőt, ha mersz változtatni, és nem csak egy következő melót szeretnél, hanem az ÁLOM.MUNKÁT, biztosan itt a helyed nálunk!

Related Post