gyógyszerész állás

Gyógyszerész állás

gyógyszerész állás

Gyógyszerész állás

A gyógyszerész állás felelősségvállalással és bizalmi pozícióval jár, így nem érdemes bárkinek jelentkeznie rá végzettségtől függetlenül. 

A gyógyszerész az egészségügyben dolgozó, egyetemi végzettséggel rendelkező szakember, aki a gyógyszerek előállításához, szervezetre való hatásukhoz és a beteggondozáshoz ért.

A gyógyszerész szó hallatán mindenki egyből a patikában álló fehér köpenyes gyógyszerészre gondol, aki éppen expediál (kiadja a gyógyszert). Ennél azonban sokkal többről van szó. Egy gyógyszerész elhelyezkedhet gyógyszertárban, kórházi vagy klinikai gyógyszertárban, gyógyszergyárban, illetve orvos látogatóként is.

A gyógyszerészek rettentő fontos feladatot töltenek be, hiszen az orvos által felírt gyógyszereket csak ők adhatják ki. Ez rendkívül nagy felelősség, hiszen ha az orvos olyan gyógyszereket ír fel, melyeknek együttes hatása káros, vagy ha a gyógyszerben lévő hatóanyag túllépi a megengedett adagot, akkor azt a gyógyszerésznek észre kell vennie és cselekednie kell.

A pontosság is elengedhetetlen része ennek a foglalkozásnak, mivel a manuális gyógyszer készítésnél nem mindegy, hogy 1.2 mg vagy 1.3 mg-ot mér ki az adott anyagból a helyben kikevert gyógyszerbe.

Csak akkor gondolkodj ebben a szakmában és állás lehetőségben, ha felelősségteljes, pontos vagy és szereted az embereket. 

Ha felkészülten lépnél át a következő munkádba.

Sőt, ha mersz változtatni, és nem csak egy következő melót szeretnél, hanem az ÁLOM.MUNKÁT, biztosan itt a helyed nálunk!

Related Post