marketing állás

Marketing állás

marketing állás

Marketing állás

 

A marketing a jelenlegi piacion egy varázsszó, amivel bármilyen problémára tudnak megoldást találni – elvileg. Ez a mentalitás a munkaerőpiacra is beszivárgott, aki marketinges állást keres, az szinte minden álláskereső portál vagy csoport felületén több száz darabot talál majd belőle, amiből 10-20 mindig azonnal aktuális. 

A hatalmas piaci igény miatt sokszor marketing álláshirdetések alatt lényegében egy multifunkciós, mindenre bevehető személyt keresnek, aki nem mellesleg nem retten meg a kreatív feladatoktól sem. Maga a marketing egyébként is széles terület, van aki a teljes céges tevékenységét erre vezeti vissza, van aki csak eszközként tekint rá, amitől nő a profit. Ami biztos, a marketing szemléletmódra most minden cégnél hatalmas szükség van, emiatt mindenhova keresnek hozzáértő álláskeresőt. 

Legtöbb esetben PR, adminisztráció, esetleg valamilyen kreatív (például grafikusi) feladatkörrel összekapcsolva keresik a jelentkezőket, és szoros együttműködést ígérnek különböző osztályokkal is. Attól függően, hogy marketing asszisztens, szakértő vagy vezető a meghirdetett állás pozíciója, úgy növekednek az egyébként is széles és teendők listája is.

A fizetési skála is a vállalt beosztástól és a munka többrétegűségétől függ. Általánosságban elmondható, hogy a marketing munkatársak ritkán dolgoznak kizárólag jutalékos rendszerben, általában fix bérrel és arra épülő juttatásokkal keresik a jelentkezőket. A bérezés és a feljebbjutási lehetőség is adott, hiszen egyetlen szinten nem igazán lehet a teljes marketing tevékenységet végig futtatni még egy kisebb cég életében sem.

Fontos, hogy legyen erős számítógépes ismeret a szakmai tudás mellett, a globális cégszemléletről ne a globális felmelegedés ugorjon be, és ne akkor lásson először a jelentkező piackutatáshoz szükséges táblázatokat, mikor az első munkanapján leül az íróasztalához. Az sem hátrány, ha az értékesítési folyamatokra is van egy kevés rálátása, így szinte garantált lesz a marketing állásra jelentkező sikeressége.

Ha felkészülten lépnél át a következő munkádba.

Sőt, ha mersz változtatni, és nem csak egy következő melót szeretnél, hanem az ÁLOM.MUNKÁT, biztosan itt a helyed nálunk!

Related Post