értékesítési munka

Értékesítési munka

értékesítési munka

Értékesítési munka

 

Az egyik legjobban pörgő munka az értékesítési szektor évek óta Magyarországon is. A magas fluktuáció miatt folyamatosan nagy mennyiségű munkavállalókat tud felszívni a piac, amiben ügyesen lehet érvényesülni akár rövidtávon is.

Az értékesítési munka előnye, hogy különösebb képzettség nélkül is lehet gyorsan és hatékonyan beletanulni kitartással és talpraesettséggel a különböző értékesítési területekbe, így fiatal pályakezdők, vagy akár pályamódosításban gondolkodók is hamar tudnak érvényesülni vele. Az általában alapbérre épülő jutalék tisztességes cégeknél elég szép fizetési összegeket tud az értékesítő zsebébe tenni, ami miatt folyamatosan motivált marad a továbbiakban is.

És hogy mi miatt annyira magas a munkaerő áramlás mégis az értékesítési szektorban?

Egyrészt a piac változása, amihez nem mindig egyszerű még céges szinten sem alkalmazkodni, nemhogy terepen dolgozó direkt értékesítőként, akikhez tulajdonképpen munkaidőben folyamatosan befutnak az ügyfél visszajelzések is, amik nem minden esetben pozitívak. Ezen felül, kár tagadni, hogy az értékesítés életforma. Megfelelő életszemlélet, felfogás és önmotiváció nélkül a kezdetben lelkes és sikeres munkavállaló nagyon hamar ki tud égni a folyamatos hajtásban, a számok eléréséhez folytatott harcban és a különböző minősítésekhez kötött bérezésekben.

Az értékesítés különböző formái online, direkt, telefonos stb. mind különböző típusú személyeknek és tehetségeknek adnak teret, így tényleg bárki meg tudja találni a számításait benne, ha kitartó és célorientált.

A magas fizetés mellett vonzó lehet a rugalmas munkaidő (folyamatosan ügyfelekhez kell igazodni, így amikor nekik szabadnapjuk van, neked is az lesz) és a foglalkoztatási forma választhatósága. Attól függően mennyire gondolod komolyan az értékesítői karriert, lehetőséged van egyszerűsített bejelentéssel végezned, részmunkaidőben alkalmazottként (főleg a telefonos és online értékesítésnél működőképes), teljes munkaidőben alkalmazottként, vagy akár vállalkozóként is, aki egy cég képviseletében dolgozik tulajdonképpen jutalékért. Mindegyik foglalkoztatási formának megvan a maga előnye, attól függően, hogy a leendő munkavállalónak mi a fontos, így mindenféleképpen érdemes széles körben érdeklődni a lehetőségekről.

Ha felkészülten lépnél át a következő munkádba.

Sőt, ha mersz változtatni, és nem csak egy következő melót szeretnél, hanem az ÁLOM.MUNKÁT, biztosan itt a helyed nálunk!

Related Post