Diákmunka 16 éves kortól

Diákmunka 16 éves kortól

Diákmunka 16 éves kortól

Diákmunka 16 éves kortól

 

A szülőktől anyagilag függetlenedést mindenki más okból kezdi el. Van, aki szimplán nem szeretné a szüleit terhelni a plusz, nem alapvető kiadásaival, van, akinek egyszerűen nem tudják a szülei támogatni akár fesztiválozását, akár valamilyen drága hobbiját. A 16. életévüket betöltött diákok már tudnak diákmunkát vállalni akár egész évben is, nem kizárólag a nyári szünet ideje alatt. 

A szülői beleegyezésre még mindig szükség van a munkába álláshoz, azonban ha szeretnénk, és leginkább kapacitásunk van rá, akkor akár iskola mellett hétköznapokon is vehetünk fel műszakot, nem csak a hétvégéken. Ez egy jó alternatívája lehet a zsebpénznek, hogy ha valamit igazán szeretnénk, azt biztosan meg is tudjuk venni magunknak.

Nagy előnye a diákmunkának, hogy rugalmasabb, mint a felnőtteknek szóló teljes munkaidős állások. A munkáltatódnak kötelessége az órarendedhez igazítani a munkanapjait, és sokkal elnézőbbek a váratlan módosításokkal szemben is, mint a felnőtt kollégáid estében. Ha szeretnél barátokkal együtt dolgozni, akkor szintén lesz rá lehetőséged, hiszen a legtöbb munkáltató kifejezetten több diákot keres, hogy ne külön kelljen összefogdosni a csapatot, akik együtt fognak dolgozni.

Érdemes diákszövetkezeten keresztül vállalni diákmunkát, mert akkor adókedvezményt kaphatsz a fizetésedre, ráadásul egy tapasztalt cég lesz mögötted, mint érdekképviselő. Ha valami miatt még sem tetszik a munka, nem vagy elégedett a körülményekkel, vagy úgy érzed, hogy nem voltak veled teljesen korrektek a munkaadó cégnél, ők melletted lesznek.

A legnépszerűbb, 16 éves kortól végezhető diákmunkák az árufeltöltés, az eladói kisegítés (nem feltétlenül kell a kasszázást vállalnod), gyorséttermi kisegítés és a különböző könnyű fizikai munkák, mint például a csomagolás.

Ha esetleg hosszabb távú terveid vannak egy adott szakmában vagy cégnél, érdemes már úgy keresni a diákmunkádat is, hogy kipróbálhasd a kinézett helyet, kapcsolatokat szerezz ott és az önéletrajzodba szerepelhessen, hogy akár gyakorlaton, akár diákmunkán, de már voltál náluk megbízható munkaerő.

Ha felkészülten lépnél át a következő munkádba.

Sőt, ha mersz változtatni, és nem csak egy következő melót szeretnél, hanem az ÁLOM.MUNKÁT, biztosan itt a helyed nálunk!

Related Post