projektmenedzser állás

Projektmenedzser állás

projektmenedzser állás

Projektmenedzser állás

 

Jó vezetői képességekkel rendelkezel, felelősségteljes és precíz vagy? Jó hírünk van, akkor valószínűleg projektmenedzser állás betöltésére születtél!

A projektmenedzser tuladjonképpen az a személy, aki az adott projekt megvalósulásáért felel. A projektet belül menedzseli a dolgozókat, a részfeladatok megvalósulását, kapcsolatot tart és minden fontos, a megvalósulást érintő információban tisztában van.  Egy projektnek mindig egy vezetője van, akinek a feladata rendkívül széleskörű. Teljes egészében kell foglalkoznia a projekttel – lényegében mindenért ő vállalja a felelősséget. Az már más kérdés, hogy egy jól működő projektben az ügyes munkatársak nagyban tudják tehermentesíteni a projektmenedzsert

Projektmenedzser állás betöltéséhez nélkülözhetetlen a szakmai tapasztalat. Ezt általában minimum 4, de inkább 5 évben határozzák meg. Nagyon ritka esetekben elég lehet a 3 év is, ilyenkor rövid megvalósítási idővel rendelkező projeketről lesz szó. A szakmai tapasztalat jöhet más területről is, a lényeg, hogy a projekt szemlélet és a vezetői készség erős legyen a jelentkezőben. Egyébként kifejezett projektmenedzseri végzettség nincs, képzések és tanfolyamok biztosítják a szükséges készségek megtanulását. 

Minden projekt intervallum alapú, amit mérföldkövekhez kötnek. Lényegében a projektmenedzser fogja össze és látja át a projekt kezdeti és zárási időszaka alatt a teljes megvalósítást. A projekt intervalluma alatt szolgáltatást vagy terméket hoznak létre az azon dolgozók, ami a teljesítési időszak végére szerencsés esetben teljesen készen áll. Tehát a projektmenedzser egy olyan célért dolgozik vezetőként, amit egy előre meghatározott terv szerint építenek fel. Ne tévesszen meg senkit, nem forgatókönyv szerint követi a projekt kiírása során létrehozott megvalósítási tervet, nagyfokú talpraesettség, határozottság és kreativitás kell a váratlan helyzetek megvalósítási tervbe illő megoldásához. 

Felelősségteljesnek és precíznek azért kell lennie a projektmenedzser állás betöltőjének, mert a projekt saját büdzséjét is ő kezeli. Ez nem kizárólag pénzügyi felelősséget és számolgatást jelent (erre általában külön pénzügyes van egyébként is), emberi erőforrások és szellemi energia tekintetében is a projektmenedzser él beosztással. Dönt a projekt által alkalmazottak számáról, munkájáról és az ahhoz tartozó munkakörről is. 

A projektmenedzsment tulajdonképpen egy önálló tudományterület, önálló törvényekkel. Aki már tapasztalta milyen projekt szintű szemléletben dolgozni és elég határozott személyiség, sikeres projektmenedzser lesz. 

Ha felkészülten lépnél át a következő munkádba.

Sőt, ha mersz változtatni, és nem csak egy következő melót szeretnél, hanem az ÁLOM.MUNKÁT, biztosan itt a helyed nálunk!

Related Post